Anne Marie Quilt

Velkommen til Anne Maries Quilt !

fredag 24. april 2009

My new quilt as you go QUILT

Design Ranveig på Kreativ Quilt



På vårparten har jeg vært på kurs hos Ranveig på Kreativ Quilt. Vi skulle lære en måte å sy store tepper og quilte de i underveis. Så hold dere fast, dette har jeg quiltet selv!!!Det var veldig gøy og regner med at jeg kommer til å lage flere slike tepper. Teppe måler 135 x 185 og kommer til å ligge i sofaen. Om det blir sofa'en hjemme eller på hytta har jeg ikke bestemt meg for ennå, vi får se....
Jeg har ikke sydd mye i det siste for hagen trenger at jeg tar et rufs og hagemøblene må oljes osv. I dag har vi kjøpt krukkejord, gjødsel osv, så i morra blir det blomsterkrukke jordpåfylling. ( jeg liker å ha krukkene ferdig fylt med jord, slik at rundt 17mai er det bare å sette blomstene nedi)Det er også veldig fint å få litt hjelp av mannen min, for det er tungt å tømme og fylle blomsterkrukkene.
Jeg håper å få tid til å sy litt snart, men været bør jeg nyte mens det er her!
Jeg har diverse prosjekter på gang:
-Mitt Misteryquilt 2008
-Kuverbrikker til jul
-Layercake quilt
-Christmas in july swap

This spring I have taken classes to learn how to quilt as you go at my local quiltshop Kreativ Quilt. I have enjoyed it a lot and I am quite sure that this is not my last quilt made this way. The quilt measures 135x 185 cm and it is a sofaquilt/ lapquilt. I have not decided if it is for my home or our cottage yet.Time will tell...
I have not been sewing much lately and it is due to spring, gardening and other outdoor activities.We are blessed with this lovely weather and I have to seize( I hope this is the correct word?) the days. I am missing my sewing and I hope to return to my sewingmachine soon!
I have different projects waiting for me:
-My Misteryquilt 2008
-Christmas plate mates
-Layercake quilt
-Christmas in july swap

onsdag 15. april 2009

Vennskapsquilt 2009/ Friendshipquilt


Jeg er med i en sygjeng på 9 damer som møtes hver onsdag. Lenge før jul bestemte vi at vi sammen skulle lage et vennskapsteppe bestående av 9 blokker. En blokk fra hver av oss, slik at vi alle sitter igjen med et vennskapsquilt hver.
Vi bestemte at temaet skulle være hjerter, fargene skulle være rød, sort, hvitt og grått de skulle måle 20x 20 cm.Vi har vel alle sammen jobbet litt i rykk og napp, men jeg likte denne oppgaven veldig godt. Jeg har brukt litt tid på å finne hvordan jeg skulle løse oppgaven. Over ser dere hvordan min blokk ble...

Every wednesday I am meeting 9 other ladies to some sewing and chatting. Just a bit before christmas we decided to make a friendshipquilt with one block from each of us. Then in the end we will all have our own quilt to cherish.
We decided that hearths should be the theme ,the colours should be red, black, white and grey and the blocks should be 20 x 20 cm. I had to think hard on this task, but I had a lot of fun making them. Here you can see my blocks.






I am not sure how to put them but under you see to ways to put them. Haven't we done a wonderful job??
I am so happy with it and I am looking forward to put them togehter.

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal legge blokkene , men her er 2 alternativer.
Jeg synes virkelig at vi har gjordt en flott jobb.


Alt I


Alt II

On this one there is a empty space and I intend to make an exsra block were we all can write our names on.

På dette alternativet er det en ledig plass til en ekstra blokk, der planlegger jeg å lage en ekstra blokk hvor vi kan skrive navnene våre.

onsdag 1. april 2009

The Black and white quilt challenge is finished!

Design: Lise Bergene



I have finished my Black and White quilt challenge hosted by Jackie. I am so happy and I have this good feeling inside me right now...
I have sent it away to get quilted because I am not comfortable /clever enough to quilt it myself and handquilting is out of the question. (takes too much time)
Thank you Jackie for making this challenge happen, I have had a lot of fun. Time will show if I have time for another BW quilt in 2009. My mother was quite lost in this quilt so I might make her one but I have not decided yet! So please do not tell her..( you now christmas is not that far away)

Jeg er ferdig med mitt Black and white quilt. Det var Jackie som utfordret meg og jeg har hatt veldig gøy. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med at jeg er ferdig og det er en veldig god følelse. Jeg har sendt det til Quilt 'n i Arendal for å få det quiltet og de har gjordt en fantastisk jobb. Jeg er ikke så veldig flink til å frihåndsquilte og håndquilte er ikke aktuellt, det tar for lang tid.
Tusen takk Jackie for at du utfordret meg til denne oppgaven, jeg har kost meg masse.
Tiden vil vise om jeg lager et teppe til i denne utfordringen, jeg har jo forsåvidt god tid til det.. Min mor ble bare helt fortapt i dette teppe så det kan jo hende at jeg lager et litt mindre til henne, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Men det må dere ikke si til henne.. ( det er jo ikke så lenge til jul)





I have been away for a couple of days and I am behind on commenting on bloggs, I will try to catch up little by little.

Jeg har vært borte noen dager med jobb og er litt på etterskudd med å legge inn kommentarer, jeg vil prøve å ta det igjen sånn litt etter litt.